На Курщині рашисти імітують спорудження оборонних рубежів

19:44, 15.10.2023
На Курщині рашисти імітують спорудження оборонних рубежів

Росіяни імітують будівництво укріплень на кордоні з Україною.

Керівництво Курської області на заміну розкраденим бетонним укріпленням закуповує великі партії колючого дроту.

 

Як інформує УМ, про це 15 жовтня повідомив Центр національного спротиву в Телеграм.

 

Підпілля в Курській області повідомляє про чергову хвилю активізації монтажу загороджень вздовж кордону області, проте звертає увагу на те, що місцеве керівництво та місцеві комерційні структури спільно розкрадають бюджет виділений під бетонні укріплення.

 

До повідомлення додаються фото матеріали й увага акцентується на тому, що замість будівництва бетонних інженерних споруд відповідно до розпоряджень російського уряду, місцева влада примушує комерційні структури Курської області власним коштом закуповувати великі партії колючого дроту типу “Єгоза” та безплатно передавати будівельну техніку на потреби ЗС РФ і прикордонної федеральної служби.

 

Росія зміцнює свої позиції в районах окупації на півдні та сході України за допомогою спецспоруд, так званих "зубів дракона". Вони нагадують бетонні піраміди. На думку окупантів, це має запобігти швидкому прориву Збройних сил України.

 

На російському "Авіто" опубліковано десятки оголошень про продаж "зубів дракона".

 

Зокрема, за даними журналістів, до виготовлення пірамідок підключилися будівельні компанії та виробники бетону із Санкт-Петербурга, Москви та Підмосков'я. Деякі виготовляють кілька сотень на місяць, а деякі виробляють їх тисячами.

 

Як повідомляла УМ, росіяни будують нову лінію оборони біля Маріуполя і підриваються на власних мінах на Херсонщині.