Китай близький до «прориву» з атомними підводними човнами

10:28, 09.10.2023
Китай близький до «прориву» з атомними підводними човнами

Китай будує атомні підводні човни з використанням російських технологій. (Фото: Weibo)

Створення атомних підводних човнів нового покоління розпочали в Китаї – це може стати проблемою для США та їхніх союзників через складнощі з їх відстежуванням.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня повідомляє агенція Reuters.

 

"Китай розпочинає виробництво нового покоління атомних підводних човнів, які, як очікується, вперше стануть проблемою для США та їхніх союзників щодо їх відстеження", - йдеться у повідомленні.

 

За словами аналітиків та військових аташе, з’являється дедалі більше доказів того, що Пекін вже до кінця цього десятиліття може ввести в експлуатацію власний підводний човен типу 096 з балістичними ракетами, створений частково завдяки російським технологіям.

 

Згідно з дослідженням, за цими човнами буде набагато складніше стежити. Співрозмовники Reuters вважають, що такий висновок "заслуговує на довіру".

 

"Тип 096 стане справжнім жахом. Їх буде дуже, дуже важко виявити", — заявив підводник у відставці та аналітик військово-морської технічної розвідки Крістофер Карлсон.

 

Як зазначається, нова субмарина не поступатиметься найсучаснішим російським підводним човнам з точки зору малопомітності, сенсорів та наявного озброєння.

 

Водночас непомітності та низького рівня шумності новій китайській розробці допомогли досягти саме технології, передані РФ, пише Reuters.

 

Зауважимо, що Китай не хоче відкритого військового програшу росіян у війні проти України, але при цьому китайці на офіційному рівні підтримують територіальну цілісність України.

 

Як повідомляла УМ, Китай міг відправляти нелетальну допомогу росії на війну з Україною.