США вводять санкції проти 42 китайських компаній через співпрацю з рф

08:06, 07.10.2023
США вводять санкції проти 42 китайських компаній через співпрацю з рф

Америка розширює список обмежень на китайські компанії через їхню взаємодію з російським військово-промисловим комплексом

Міністерство торгівлі США розширило список китайських компаній, які підтримують російську військово-оборонну промисловість. Це стосується постачання інтегральних схем, що мають американське походження. Загалом до санкцій потрапили 42 компанії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

Окрім китайських компаній, США запровадили експортний контроль і щодо семи компаній з Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів та Великої Британії.

 

Стверджується, що вони сприяли постачанню в Росію мікроелектроніки, зокрема тієї, яку Росія використовує для систем точного наведення ракет і безпілотників, що запускаються проти цивільних об'єктів в Україні.

 

"Сьогоднішнє розширення списку юридичних осіб дає чіткий сигнал: якщо ви постачаєте російському оборонному сектору технології американського походження, ми дізнаємося про це і вживемо заходів", – заявив помічник міністра торгівлі США з питань експортного контролю Метью Аксельрод.

 

Йдеться про список юридичних осіб, до якого вносяться компанії, які США вважає загрозою національній безпеці або зовнішній політиці США. Для торгівлі з компаніями зі списку постачальники повинні отримувати урядові дозволи.

 

У вересні Міністерство торгівлі США оголосило про торговельні обмеження стосовно 11 китайських і 5 російських компаній,звинувативши частину з них у постачанні компонентів для виробництва безпілотників для армії РФ.

 

Тоді ж Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти мережі компаній з Ірану, Китаю, Росії й Туреччини, які сприяли контрабанді компонентів для виробництва іранських літаків і безпілотників. 
 


Як повідомляла УМ, речник МЗС КНР Ван Веньбін під час брифінгу заперечив постачання військових компонентів Росії та звинуватив медіа у "наклепі".