Поплічниця Сальдо: на Херсонщині затримали бухгалтерку окупантів

11:54, 05.10.2023
Поплічниця Сальдо: на Херсонщині затримали бухгалтерку окупантів

Поплічниця Сальдо може потрапити за Ґрати на 12 років

Співробітницю, яка виконувала вказівки гауляйтера Володимира Сальдо, затримали в звільненій частині Херсонської області. Жінка фактично обіймала посаду "бухгалтера" у госпіталі для окупантів та допомагала розпорошувати незаконно нажиті кошти. 

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє пресслкжба СБУ.

 

Бухгалтеркою -колаборанткою виявилась мешканка Білозерського району, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників і запропонувала свою "кандидатуру" для роботи в окупаційних органах.

 

Враховуючи наявність економічної освіти, жінку призначили "головним бухгалтером" у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона.

 

На цій "посаді" ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні", - додали в СБУ.

 

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості. Втім, співробітники СБУ її викрили. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

 

Як повідомляла УМ, на Хмельниччині військові контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони. Зловмисник діяв як переселенець з прифронтової території на сході України. Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.