Перемога на південно-західному фронті: українські війська утримують позиції біля Роботиного

07:32, 03.10.2023
Перемога на південно-західному фронті: українські війська утримують позиції біля Роботиного

Українські війська утримують відбиті позиції під Роботиним

Українські бійці втримали позиції в системі окопів на південний захід від Роботиного. Географічні кадри та супутникові знімки, опубліковані 2 жовтня, свідчать про те, що ці позиції були відбиті українськими силами протягом періоду з 12 по 17 вересня і зараз залишаються під їх контролем. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення  (ISW)

 

Окрім цього, на думку військових аналітиків, українські війська незначно просунулися в районі кордону Донецької і Запорізької областей та поблизу Бахмута.

 

Російські війська 2 жовтня продовжили наступ на лінії Авдіївка-Донецьк і просунулися вперед. Російські військові стверджували, що 1 і 2 жовтня захопили кілька українських позицій поблизу Сєверного (6 км на захід від Авдіївки), Кераміка (14 км на північний захід від Авдіївки) і Степового (8 км на північний захід від Авдіївки).

 

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на схід від Степового та поблизу Авдіївки, Кераміка, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), Мар’їнки (на західній околиці міста Донецьк) і Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки).

 

Як повідомляла УМ, 1 жовтня фахівці Інституту вивчення війни назвали ситуацію на південь від Роботиного нестабільною, тактично складною і динамічною, оскільки важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки.