На знак підтримки України: міністри закордонних справ ЄС зустрінуться в Києві

12:24, 02.10.2023
На знак підтримки України: міністри закордонних справ ЄС зустрінуться в Києві

Міністри закордонних справ Євросоюзу вперше зберуться поза ЄС.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу вперше зберуться поза ЄС — у Києві. Зустріч відбудеться у понеділок, 2 жовтня.

 

Як інформує УМ, про це 2 жовтня повідомив Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою у Твіттері..

 

Голова дипломатії Європейського Союзу з питань закордонних справ Жозеп Боррель уже прибув і зустрівся з очільником українського Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою.

 

«Наша підтримка не залежить від того, як розвиватиметься війна найближчими днями та тижнями», — заявив журналістам головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

 

Виступаючи перед журналістами, зокрема Euractiv, у Києві в неділю (1 жовтня) Боррель сказав, що блок збільшить військову підтримку України після того, як Конгрес США пізно в суботу прийняв законопроект про тимчасове фінансування, який не передбачає надання допомоги Україні.

 

Боррель сказав, що в умовах «екзистенціальної загрози для Європи» «пропозиція на столі» свідчить про бажання ЄС збільшити військову допомогу Україні.

 

Про це він сказав після своєї першої особистої зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умеровим, який був призначений минулого місяця.

 

Як повідомляла УМ, ЄС виділяє мільйон євро на розмінування в Україні.