Битва за Роботине: оборонні пункти декілька разів перейшли з рук в руки

07:12, 02.10.2023
Битва за Роботине: оборонні пункти декілька разів перейшли з рук в руки

Бойові дії на південному фронті, нестабільність в районі Роботиного

Ситуація на півдні від Роботиного є нестабільною. Тактично це складна та динамічна ситуація, оскільки важливі оборонні пункти декілька разів переходили з рук в руки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє інститут вивчення війни ISW.

 

Аналітики зазначають, що російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного як частину своєї "глибокої оборони" (російська армія глибоко окопалася на тимчасово окупованих територіях України – ред.) проти українських наступальних операцій на заході Запорізької області.

 

При цьому, кажуть експерти, ситуація на південь від Роботиного нестабільна, оскільки деякі тактично важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки, тактична обстановка в цьому районі є складною і динамічною.

 

Щодо статусу групи "Вагнера", ідеться у звіті, він залишається незрозумілим на тлі повідомлень про переговори щодо майбутньої співпраці "Вагнера" з російським урядом.

 

Основні бойові елементи "ПВК Вагнер" розкидані по декількох країнах, включаючи Білорусь, Центральноафриканську Республіку, Лівію та Малі, і немає чітко визначеного єдиного лідера угрупування.

 

ISW перегляне свою оцінку щодо перспектив відродження групи "Вагнера" як ефективної військової організації, якщо вона успішно відновиться як велика унітарна організація під керівництвом Росгвардії, Міністерства оборони Росії або подібних відомств.

 

Як повідомляла УМ, окупанти сповільнюються темпи наступу й переходять в оборону в районі Куп'янськ-Сватове-Кремінна