СБУшний дрон накоїв «лиха»: на Курщині знищено унікальну російську РЛС

14:26, 29.09.2023
СБУшний дрон накоїв «лиха»: на Курщині знищено унікальну російську РЛС

Ще "жива" російську радіолокаційну станцію «Каста».

Російську радіолокаційну станцію «Каста» в Курській області, особливістю якої є здатність виявляти цілі на гранично малих висотах знищено дроном СБУ.

 

Як інформує УМ, про це повідомило джерело в СБУ.

 

«Завдяки «бавовні» від СБУ російська ППО трохи підосліпла. Вчора наш дрон виявив та ліквідував російську радіолокаційну станцію «Каста» біля населеного пункту Гирьї Беловського району Курської області», - зазначив представник СБУ.

 

За його словами, росіяни неодноразово хвалились здатністю цієї РЛС виявляти навіть літальні апарати з технологією «стелс», однак дрон СБУ чомусь прогавила.

 

Також співрозмовник повідомив, що особливістю згаданої РЛС була здатність визначати повітряні цілі на гранично малих висотах.

 

 

Зауважимо, що Каста-2Е2 (39Н6) - російська рухома трикоординатна станція радіолокації дециметрового діапазону кругового огляду режиму чергування. Призначена для контролю повітряного простору, визначення координат та розпізнавання повітряних цілей, у тому числі на гранично малих висотах, їх трасових характеристик та видачі їх координат та параметрів руху на системи управління ППО, ВПС та військового ППО, при цьому одночасно на двох споживачів по радіоканалах та/або кабельній лінії зв'язку, а на ще одного - з цифро-аналоговим сполученням.

 

Третя координата (висота польоту цілі) оцінюється виходячи з виявлення цілі у нижньому промені, у верхньому промені чи обох; точність оцінки висоти польоту винищувача (в середньому для всіх висот та дальностей) - 900 м. Може також використовуватися як РЛС управління повітряним рухом та контролю повітряного простору в аеродромних зонах.

 

Як повідомляла УМ, «Реп’яшок» загнувся: ЗСУ знищили рідкісну ворожу радіолокаційну станцію.