«Ми не знаємо, яка територія цієї країни»: Орбан про вступ України в ЄС

13:47, 29.09.2023
«Ми не знаємо, яка територія цієї країни»: Орбан про вступ України в ЄС

Є багато складних питань, які потрібно вирішити перед переговорами про членство в ЄС України - вважає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Перед переговорами щодо вступу України до Європейського Союзу потрібно буде відповісти на "важкі питання" – заявив Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив в ефірі місцевого радіо, цитує його «перла» агентство Reuters.

 

За словами Орбана, коли восени розпочнуться переговори у Брюсселі щодо вступу України до ЄС, партнери "не можуть уникнути питання, чи можуть вони серйозно розглянути питання про членство країни, яка перебуває у стані війни".

 

"Ми не знаємо, наскільки велика територія цієї країни, оскільки війна все ще триває, ми не знаємо, наскільки велике її населення, оскільки вони тікають. Прийняти країну в ЄС, не знаючи її параметрів. Це було б безпрецедентно", — сказав Орбан.

 

Він зазначив, що потрібно відповісти на "дуже довгі та важкі питання, перш ніж фактично буде ухвалено рішення про початок переговорів про вступ".

 

Нагадаємо, що 2 червня 2023 року Орбан назвав проведення контрнаступу "кривавою бійнею". Він заявив, що Угорщина має "зробити все", щоб домогтися припинення вогню та мирних переговорів до початку українського контрнаступу. Радник глави ОП Подоляк відповів: "Це свідоме приниження Європи та потурання тероризму РФ".

 

Глава МЗС Дмитро Кулеба у відповідь на слова Орбана заявив: "Хочете допомогти – використовуйте свої зв'язки, контакти та переконайте диктатора Путіна вийти з України".

 

1 липня Кулеба заявив, що втомився спростовувати безглузді аргументи угорського прем'єра на тему війни проти України.

 

Як повідомляла УМ, Україна відреагувала на слова Орбана про «неможливу» перемогу над росією.