Повітряні сили завдали удару по штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі

15:05, 22.09.2023
Повітряні сили завдали удару по штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі

Штаб Чорноморського флоту рашистів у Севастополі. (Фото з відкритих джерел)

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив нанесення нищівного удару по штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі 22 вересня.

 

Як інформує Україна молода, про це Микола Олещук у Telegram.

 

ДОПОВНЕНО: «Ми ж обіцяли, що "далі буде...". Тож поки окупанти оговтуються в Мелітополі, а в Севастополі досі лунають сигнали повітряної тривоги, вкотре подякую льотчикам Повітряних сил!

"Все ракеты сбиты!".

Сподіваюсь, що наступного разу російське ППО нас знову не підведе», - написав Командувач.

 

Генерал-лейтенант Олещук нагадав, що Севастополь – місто Військово-морських сил ЗСУ.

 

Раніше про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту вдень 22 вересня заявив "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв у Telegram,  До місця удару приїхала  велика кількість швидких.

 

За словами Розважаєва, у місті біля театру Луначарського впав осколок. На місце події виїхали всі оперативні служби. "Інформація про постраждалих уточнюється", - зазначив окупант. Він також попросив місцеве населення зберігати спокій і не викладати фото та відео.

 

Повідомляється, що уламки після ракетного удару по штабу Чорноморського флоту окупантів розкидані на сотні метрів.

 

Відомо, що в окупованому Севастополі прогриміли три потужні вибухи, від яких затремтіли шибки у вікнах. Окупанти стверджували, що працює ППО в Сакському і Бахчисарайському районах Криму.

 

Міністерство оборони країни-агресора заявило про атаку керованими ракетами та БПЛА літакового типу окупованого Криму вранці 22 вересня, начебто росіянам вдалося збити одну ракету та 2 безпілотники.

 

Тоді як Збройні сили України підтвердили, що вранці 20 вересня завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ поблизу Севастополя. Вночі 21 вересня СБУ та ВМС провели спецоперацію в окупованому Криму, завдавши безпілотниками потужного удару по аеродрому "Саки".

 

Також в останні місяці Україна активізувала атаки на російський флот, застосовуючи і ракети, і безпілотні надводні дрони. Серед останніх досягнень: виведення з ладу на тривалий строк чи навіть повне знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" та великого десантного корабля "Мінськ", а також підбиття патрульного корабля "Сергій Котов" і ракетного корабля "Самум".

 

Як повідомляла УМ, «Бавовна» у Саках: СБУ і ВМС вгатили по військовому аеродрому в Криму.