Уламки збитих ракет впали в трьох районах Києва: є постраждалі й пожежі

09:15, 21.09.2023
Уламки збитих ракет впали в трьох районах Києва: є постраждалі й пожежі

Наслідки падіння уламків в Дарницькому районі. (ФОТО З TELEGRAM КМВА)

Під час повітряної тривоги вранці 21 вересня в Дарницькому районі столиці пролунав вибух, постраждали 7 людей. Уламки впали також Голосіївському та Шевченківському районах міста, пошкоджена газова труба та вікна у 5-поверхівці, рятувальники гасять пожежі.

 

Як інформує УМ, про це 21 вересня повідомили мер Києва Віталій Кличко у Telegram та КМВА у Telegram.

 

«Вибух у Дарницькому районі. Всі служби слідують на місце. Також виклик у Голосіївській район», - написав Кличко.

 

Він також повідомив, що у деяких мікрорайонах Святошинського району немає світла та води. Але екстрені служби вже працюють.

 

Голова ОВА Сергій Попко уточнив, що в Голосіївському та Дарницькому районах столиці сталося падіння уламків внаслідок роботи ППО.

 

"Усі екстрені служби слідують на місця. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!", − наголосив Попко.

 

Згодом Кличко додав, що у Шевченківському районі уламки ракети пошкодили газову трубу. Пожежі немає, на місці працює газова служба.

 

У Дарницькому районі є руйнування нежитлових будівель, рятувальники гасять пожежу. Є звернення до медиків.

 

У Голосіївському районі руйнувань і постраждалих немає.

 

Згодом з’явилася інформація, що в Дарницькому районі медики госпіталізували 18-ти річну дівчину та 9-ти річну дівчинку. За словами Кличка, ці постраждалі з будинку поруч з інфраструктурним обʼєктом, куди впали уламки.

 

Також у Дарницькому районі рятувальники гасять пожежу на СТО − палають 2 автівки. Вибиті вікна в двоповерховому будинку поруч. Також постраждав гуртожиток закладу профтехосвіти.

 

"Учні були в укритті, серед них постраждалих немає", − наголосив мер столиці.

 

 

У Святошинському районі, де були перебої з електрикою, енергетики відновили електропостачання.

 

За уточненими даними медиків, у Дарницькому районі постраждали 7 людей. Троє з них (серед них 9-річна дівчинка) у лікарнях міста. Четверо отримали допомогу на місці.

 

Кличко згодом повідомив, що у Голосіївському районі, в частині, що знаходиться в центрі столиці, пошкоджені вікна в 5-поверховому будинку, але інших руйнувань і постраждалих немає.

 

У Дарницькому районі − всі служби ще працюють на місці падіння уламків на території інфраструктурного обʼєкту, а також на території СТО та гуртожитку закладу профтехосвіти.

 

Додамо, що під ранок 21 вересня російські окупанти вдалися до масованої ракетної атаки, по всій Україні триває повітряна тривога. У Києві, Черкаській, Хмельницькій областях та в Харкові працюють сили протиповітряної оборони.

 

Як повідомляла УМ, у Кременчуці рашисти вночі вгатили по нафтопереробному заводу.