Польща розширить заборону на ввезення продукції з України - Моравецький

15:02, 20.09.2023
Польща розширить заборону на ввезення продукції з України - Моравецький

Моравецький не виключає накладення ембарго на чергові агропродукти з України

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив готовність розглянути можливість розширення заборони на імпорт продукції з України, у випадку подальшої ескалації конфлікту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Polsat News.  

 

Так польський прем’єр відреагував на нещодавню заяву торгового представника України Тараса Качки щодо можливого ембарго  на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі.

 

«Я попереджаю українську владу, тому що якщо вона таким чином буде ескалювати конфлікт, ми додамо більше продуктів до списку заборонених до імпорту в Польщу», – заявив Матеуш Моравецький.

 

Він додав, що його країна "багато зробила для України" і тому очікує, що її інтереси "будуть зрозумілі".

 

"Ми свої інтереси будемо відстоювати з усією рішучістю. Це означає, що ми, звичайно, з повагою ставимося до всіх проблем на українській стороні, але для нас на першому місці стоять інтереси нашого фермера", – сказав Моравецький.

 

Через одностороннє ембарго трьох держав ЄС Україна звернулась до СОТ з проханням про консультації та готова запровадити заборону на імпорт деяких товарівіз Польщі, Словаччини та Угорщини.

 

Президент Володимир Зеленський на Генеральній асамблеї ООН 19 вересня зазначив, що йому тривожно бачити, як "дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі", перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи "підготувати сцену для московського актора".

 

Як повідомляла УМ, ембарго на цибулю, помідори, капусту і яблука з Польщі найближчими днями запровадить Україна.