У Криму окупанти продають квартиру Зеленського

12:31, 16.09.2023
У Криму окупанти продають квартиру Зеленського

Росіяни уже проведять аукціони з продажу нерухомості та укладають договори купівлі-продажу

Влада окупованого Криму оголосила про намір продати близько 100 українських об'єктів нерухомості, включаючи той, що раніше належав президенту Зеленському.

 

Цей крок спричинив обурення та осуд з боку української влади, яка розглядає його як незаконну анексію та порушення прав власності. Україна намір вжити необхідних заходів для захисту своїх прав. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив так званий спікер держради Криму Володимир Констянтинов у Телеграм.

 

За словами Констянтинова, у Криму вже проведено вісім аукціонних процедур з реалізації націоналізованої нерухомості та укладено договори купівлі-продажу на суму понад 815 млн рублів. 

 

"Крім того, найближчим часом заплановано продаж близько 100 об'єктів націоналізованого майна. Це - житлові приміщення, включно з квартирою подружжя Зеленських, об'єкти санаторно-курортного призначення, торговельні та комерційні приміщення. Від їхньої реалізації до бюджету республіки плануються надходження на суму понад 800 млн рублів", – зазначив Констянтинов. 

 

Додається, що наразі на відкритих аукціонах розміщено повідомлення про продаж чотирьох житлових приміщень. Від їх реалізації до бюджету Криму плануються надходження на суму близько 27 млн рублів. 

 

Раніше окупаційна влада Криму ухвалила рішення про "націоналізацію" майна "іноземних громадян та держав, які вчиняють щодо Росії недружні дії" – до переліку увійшли близько 500 об’єктів нерухомості.

 

Як повідомляла УМ, Україна готова вести активну боротьбу за звільнення окупованого Криму. Обстріли півострова будуть тривати, поки Крим не буде повністю визволено від окупантів.