Реакція на контрнаступ ЗСУ: росіяни перекидають підкріплення до Роботиного

11:48, 09.09.2023
Реакція на контрнаступ ЗСУ: росіяни перекидають підкріплення до Роботиного

На підмогу виснаженим росіянам перекидають військових з інших ділянок фронту

Російські військові розгортають підкріплення під Роботине для зміцнення оборонних позицій перед тиском української армії, щоб обмежити їхню здатність до проведення наступу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба  Міноборони Британії.

 

Розвідка констатує, що українські сили зайшли у російську багаторівневу лінію оборони, що розташована на схід від селища Роботине, і українські піхотинці продовжують поступове тактичне просування і виснажують російські сили. 

 

Окрім того, зберігається тиск на російські позиції південніше Бахмута, де українські сили поступово просуваються між Кліщіївкою та Андріївкою.

 

"Дуже ймовірно, що Росія перекинула сили з інших ділянок фронту на заміну виснаженим підрозділам довкола Роботиного. Ці перекидання сил ймовірно обмежують спроможності РФ вести власні наступальні операції на інших ділянках фронту. Також ці передислокації, скоріш за все, вказують на те, що вони відчувають тиск на свої оборонні лінії, зокрема довкола Роботиного", – зазначає розвідка.

 

Як повідомляла УМ, за допомогою БПЛА Служба безпеки України 29 серпня атакувала кадирівців і колаборантів, які зібралися проводити нелегітимні російські "вибори" на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.