З початку мобілізації з України до Польщі виїхали 80 тис чоловіків

10:35, 09.09.2023
З початку мобілізації з України до Польщі виїхали 80 тис чоловіків

До Польщі виїхало 80 тисяч військовозобов'язаних чоловіків.

У Польщі зафіксовано виїзд 80 000 українських чоловіків призовного віку після початку мобілізації в Україні з 24 лютого 2022 року. Не відомо, скільки з них скористалися фальшивими документами для виїзду. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

 

"Польщі залишається близько 80 000 українців, які потенційно можуть підлягати мобілізації в країні. Скільки з них насправді відповідають умовам звільнення від мобілізації? Невідомо", - повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська.

 

Українці у коментарях відреагували на новину у коментарях:

 

"А скільки депутатів то госчиновників та їх нащадки виїхали?Виїхали чоловіки тому що треба сім'ї та дітей підіймати ,а ще контракти платити дітям за навчання",

 

"Ви зробили все для того щоб люди тікали і не повертались. Ви краще подумайте скільки ще виїде як відкриються кордони і явно що повертатись вони не будуть немає чого повертатись всі вже зрозуміли що нічого хорошого тут не буде. Ви я бачу йдете до своєї мети щоб в нашій країні залишилось тільки десь 10 мільйонів ра**в і все а інших вам потрібно знищити і зробити так щоб кивали п'ятами звідси", - пишуть у коментарях українці.

 

Як повідомляла УМ, заступник начальника Харківської обладміністрації  Роман Семенуха під час міжвідомчої наради з питань реалізації заходів мобілізації  повідомив, що в Харківській області посилюють мобілізаційні заходи.