За Токмак окупанти битимуться до останнього - Гетьман

11:48, 07.09.2023
За Токмак окупанти битимуться до останнього - Гетьман

Майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман. (facebook.com/alexeyhetman)

За Токмак Запорізької області росія буде битися до останнього, оскільки там розташована залізниця, яка є головною артерією "суходольного коридору" до Криму та основним шляхом постачання всього необхідного для південного угруповання.

 

Як інформує УМ, таку думку висловив майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в інтерв'ю OBOZREVATEL.

 

"Якщо подивитися на мапу, то можна побачити, що Токмак – це залізничний вузол, через який пролягає залізниця до Мелітополя і далі до Джанкоя. Інших залізничних шляхів у цьому районі немає. Отже, коли нам вдасться перерізати цю артерію постачання, Токмак, росіяни залишаться без залізниці, якою вони перевозять усе, що необхідно, зокрема до тимчасово окупованого Криму і на Херсонщину, де вони ведуть бої", – вважає він.

 

Військовий зазначив, що російські війська надають перевагу артилерії, адже це найсильніша їхня ланка. Однак коли вони залишаться без снарядів, їм просто не буде чим оборонятися.

 

"Не треба чіплятися за назви населених пунктів, на війні це не головне. Головне – зробити так, щоб ворог не міг вести бойових дій. Уважно подивіться на лінії оборони ворога: вони всі побудовані вздовж залізниці Волноваха – Токмак – Джанкой. Вони залізницю обороняють, а не якісь населені пункти з якоюсь назвою", – пояснив він.

 

Гетьман вважає, якщо українська армія переріже це залізничне сполучення – це буде переламом у війні. "Тому ні, жодних "жестів доброї волі" в Токмаку не буде. Вони будуть битися до останнього. Вони перекинули туди десант з Луганського і Херсонського напрямків. Вони чудово розуміють, що залишившись без логістики, без можливості постачання чогось, усе південне угруповання, включно з Кримом, вони повністю програють. Тому сюди кинуті всі сили", – підсумував він.

 

Як повідомляла УМ, українські війська зробили прорив і наблизилися до міста Токмак.