Єврейська конфедерація обурена антисемітськими заявами путіна

14:55, 06.09.2023
Єврейська конфедерація обурена антисемітськими заявами путіна

Єврейська конфедерація України відповіла на заяви Путіна щодо Зеленського

Єврейська конфедерація України висловила реакцію на заяви російського президента Володимира Путіна, в яких він звинуватив президента України Володимира Зеленського у нібито покриванні "неонацистського режиму". 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із заяви конфедерації.

 

Раніше Путін заявив, що поставивши на чолі України етнічного єврея", "західні куратори" прикривають "антилюдську сутність сучасної української держави". 

 

Вважаємо за необхідне заявити. По-перше. Володимир Зеленський – законний та демократично обраний більшістю українських громадян Президент. Цей вибір зробив саме український народ, а не західні куратори, як стверджує Путін. Україна, на відміну від Росії, - демократична держава, в якій президенти не призначаються довічно. Те, що на чолі держави опинився етнічний єврей, дає єврейській громаді України лише додатковий привід для гордості.

 

По-друге. Український неонацизм – абсолютний міф, народжений російською пропагандою. Українська єврейська громада ніколи в сучасній історії не розвивалася та не процвітала так, як у незалежній Україні. Пік цього розквіту припав якраз на початок 2022 року.

 

По-третє. Громадяни Ізраїлю займають щиру проукраїнську позицію. Численні соціологічні опитування показують незмінно високу підтримку ізраїльтянами України на рівні близько 80%. Під час російських обстрілів в Україні гинуть, зокрема, і євреї. У лавах ЗСУ сьогодні воюють чимало етнічних євреїв з України та Ізраїлю.

 

По-четверте. У період Голокосту ініціаторами та виконавцями "остаточного вирішення єврейського питання" були саме нацисти.

 

Щодо українців-колабораціоністів, то під час Другої світової війни колаборанти були у всіх країнах Європи. При цьому в Радянському Союзі більшість колаборантів складали саме росіяни. За деякими даними, з вермахтом співпрацювало до 500 тисяч росіян", - наголосили у конфедерації.

 

Там наголосили, що вважають заяви російського диктатора черговою спробою країни-агресора використати неонацистські наративи для виправдання свого вторгнення в Україну.

 

Єврейська конфедерація України відповіла російському диктатору путіну, який на петербурзькому економічному форумі, назвав Президента України Володимира Зеленського не євреєм, а ганьбою нації, який потурає неонацизму. Путін вкотре наголосив, що Україні необхідне проведення «денацифікації».