На росії школярів навчатимуть керувати БПЛА та поводитися з «калашом» - британська розвідка

10:25, 06.09.2023
На росії школярів навчатимуть керувати БПЛА та поводитися з «калашом» - британська розвідка

Росія стає ще більш мілітарезованою державою.

За допомогою нової навчальної програми росія нав’язує своїм учням пропаганду війни в Україні, нові погляди на історію та запроваджує військові навички, щоб скоротити час підготовки до подальшої мобілізації.

 

Як інформує УМ, про це 6 вересня в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

 

Як зазначається у зведенні, новий навчальний рік у Росії розпочався за новою навчальною програмою, що включає як військові навички, так і погляд Кремля на історію України.

 

Наголошується, що теми оновленого іспиту з історії країни включають "возз'єднання" Криму з Росією і "Спеціальну військову операцію" в Україні. Російський парламент затвердив навчальну програму минулого року.

 

Один з елементів, "Основи безпеки життєдіяльності", орієнтований на старшокласників і включає модуль базової військової підготовки. Сюди входить поводження з автоматом Калашникова, використання ручних гранат, керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА) і надання першої медичної допомоги на полі бою.

 

«Нова навчальна програма переслідує три цілі: ознайомити учнів з обґрунтуванням Кремля щодо "Спеціальної військової операції", прищепити учням військове мислення і скоротити час підготовки до подальшої мобілізації та розгортання», - вважає розвідка.

 

Впровадження роботи з використанням БПЛА свідчить про їх зростаючу важливість на полі бою і про уроки, отримані безпосередньо з конфлікту в Україні.

 

У попередньому зведенні розвідка Британії заявляла, що російські спецслужби використовують шкідливе програмне забезпечення під назвою Infamous Chisel, намагаючись проникнути в додатки, якими користуються українські військові, аби знайти секретну інформацію.

 

Як повідомляла УМ, у росії затвердили «мілітаризовану» шкільну програму.