Ексголова Верховного Суду Князєв добився зменшення застави на 20 млн грн

15:30, 05.09.2023
Ексголова Верховного Суду Князєв добився зменшення застави на 20 млн грн

Всеволод Князєв з адвокатом у суді. (Фото з відкритих джерел)

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовільнив клопотання захисника колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва та зменшив заставу: з 75-ти до 55 мільйонів гривень.

 

Зменшення застави Князєву, який перебуває під вартою, відбулося в судовому порядку вже вдруге. Загалом заставу скоротили майже вдвічі від початкового розміру - понад 107 мільйонів.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в резолютивній частині ухвали суду, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Зазначається, що 31 серпня ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката й зменшив Князєву розмір застави із 75 млн грн до 55 млн грн, а в іншій частині клопотання відмовив.

 

«Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти цієї ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді», - йдеться у резолютивній частині.

 

Повний тект ухвали буде оприлюднено пізніше.

 

Зауважимо, що 31 травня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася звільняти з-під варти Князєва, підозрюваного в отриманні хабара, але зменшила альтернативну заставу зі 107,3 млн грн до 75 млн грн.

 

Як повідомляла «УМ», 15 травня детективи НАБУ затримали голову ВСУ Всеволода Князєва. За даними слідства, це сталось при отриманні хабаря у майже 3 млн доларів ($2,7 млн). Детективи також провели обшуки в інших суддів ВС.

 

Гроші суддям передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго. Пресслужба Жеваго стверджує, що він не має жодного відношення до дачі хабара.

 

Судді Верховного суду після затримання Князєва звільнили його з посади голови.