Друг Паші Мерседеса архімандрит Геронтій втік до росії

18:05, 31.08.2023
Друг Паші Мерседеса архімандрит Геронтій втік до росії

Архімандрит Геронтій Борисович вже служить в росії. (Фото: Телеграм Веселий піп)

Архімандрит Геронтій Борисович здійснив переїзд до Росії та став ченцем відомого Псковсько-Печерського монастиря. Раніше він служив у Московському Патріархаті в Києво-Печерській лаврі та був близьким другом Паші Мерседеса.

 

Як інформує УМ, про це 31 серпня повідомив священник УПЦ МП Андрій Пінчук у Телеграм.

 

Геронтій Борисович, громадянин Казахстану, який виступав як регент митрополичого хору та близький друг митрополита УПЦ МП Павла.

 

У минулому його часто співвідносили з Пашею Мерседесом, і разом з Лебедем він виїжджав до Туреччини на розкішні застілля. Один з таких заходів відбувався в турецькому курортному місті Белек, в готелі Club Prive By Rixos Belek. Зауважимо, що номери в цьому готелі здаються не менше ніж на п'ять днів та коштують від 450 до 660 тисяч гривень, або від 12 до 17 тисяч доларів.

 

Згідно з дослідженнями історика Андрія Ковальова, Геронтій Борисович виявив бажання втекти до Росії ще на початку російської агресії проти України, але його плани зупинили куратори з Москви та сам митрополит Павло.

 

Українська громадськість підтримувала Борисовича через його казахський паспорт, який дозволяв йому проживати в Україні. Однак після закінчення строку цього дозволу йому довелося перебиратись до Росії. Вибір Псковсько-Печерського монастиря є символічним, оскільки саме цей монастир пов’язується з Тихоном Шевкуновим – відомим російським духовником та можливим майбутнім патріархом.

 

Як повідомляла УМ, Митрополит Павло вийшов із СІЗО після внесення 33 млн грн застави.