Дешевий ноутбук для ігор: якого виробника краще вибрати?

15:10, 28.08.2023
Дешевий ноутбук для ігор: якого виробника краще вибрати?

Для геймерських ноутбуків не використовуються застарілі процесори.

Геймерський ноутбук — це не обов’язково надпотужний «монстр» за всі гроші світу. Для багатьох відеоігор достатньо недорогої моделі зі збалансованим апаратним забезпеченням. Підібрати таку можна всього за п’ятьма характеристиками, серед яких потужність процесора, кількість постійної пам’яті, тип та модель графічного прискорювача, запас оперативки та роздільна здатність екрана Важливий критерій — виробник.

 

Лептопи для бюджетного цінового сегмента виготовляє більшість популярних брендів комп’ютерної техніки. Про найкращих з них розповідаємо у цій статті.

Леново

Китайський бренд Lenovo точно знає, чого хочуть користувачі. Зокрема, він добре орієнтується у потребах геймерів — досвідчених і початківців. В його асортименті представлені як суто ігрові лінійки пристроїв, так і універсальні — для різних завдань. Можна вибрати звичайний ноутбук для ігор або компактний ультрабук, з яким зручно подорожувати. 

 

Переваги дешевших портативних комп’ютерів від Леново:

 

1. Оптимальна роздільна здатність. Full HD — найактуальніший формат, контент для якого не потрібно чекати роками.

2. Лаконічний дизайн. Ніщо не відвертає від ігрового процесу, усі дизайнерські ідеї націлені на забезпечення цілковитого занурення.

3. Ергономічність. Розташування тачпада, відстань між клавішами на клавіатурі, кут відкривання кришки — конструкція продумана до дрібниць.

4. Можливість модернізації. Ноути можна власноруч покращувати шляхом додавання оперативної чи постійної пам’яті.

5. Сумісність з периферійною технікою. Власники Леново не страждають від дефіциту портів: передбачено інтерфейси різних типів та стандартів.

Asus

Компанія Асус — улюблениця професійних кіберспортсменів. Вона пропонує аж дві впізнаваних серії ігрових рішень. ROG — вартісні та надпотужні, а TUF — доступні для всіх.

Асуси технічно досконалі та привабливі зовні. Виробник використовує такі дизайнерські фішки:

 

- «зрізані» кути кришки та корпусу,

- креативно оформлені отвори для відведення повітря,

- кольорові елементи декору,

- підсвічування з підтримкою гнучких налаштувань.

 

Головні чесноти «ховаються» всередині. Для геймерських ноутбуків не використовуються застарілі процесори. Лише актуальні Intel Core та AMD Ryzen. До того ж передбачено швидкі сучасні накопичувачі та ефективні, стабільні системи охолодження.

Acer

Асер виготовляє лептопи на всі випадки життя: від базових, які тягнуть лише інтернет-серфінг та друк у текстових редакторах, до надпотужних — підлаштованих під роботу з вимогливою графікою та ресурсомісткими професійними програмами. Зовні фірмові ноутбуки мінімалістичні та стримані, оформлені в нейтральних кольорах.

 

Бюджетні ігрові збирання виконують будь-які забаганки власника. До них можна підключати великі монітори та різноманітні маніпулятори, щоб отримати від гри максимум задоволення.

 

Працюють пристрої майже безшумно, довго тримаються на одному заряді, дозволяють використовувати не лише мінімальні, а й середні налаштування в відеоіграх.

 

Захист від перегріву — на гідному рівні. Посилити систему охолодження можна за допомогою зовнішніх засобів: спеціальних вентиляторів та підставок.

 

Усі бренди забезпечують довготривале гарантійне обслуговування своїх продуктів, тому витрати на експлуатацію в перші роки — відсутні або мінімальні. Головне — дотримуватися рекомендацій з інструкції, щоб ноут не «злетів» з гарантії передчасно.