Очолила коледж під час окупації Маріуполя: за державну зраду судитимуть освітянку

12:40, 27.08.2023
Очолила коледж під час окупації Маріуполя: за державну зраду судитимуть освітянку

Освітянка-колаборантка у Маріуполі організувала діяльність коледжу та навчання студентів за навчальними планами освітніх програм російської федерації (Фото: сайт Нацполіції)

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції закінчили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт щодо фігурантки, яка співпрацює з російськими окупантами.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті  Нацполіції.

 

"У ході слідства поліцейські встановили, що обвинувачена, обіймаючи посаду заступника директора з навчальної роботи «Маріупольського фахового коледжу Державного вищого навчального закладу «Приазовського державного технічного університету», після окупації російськими військовими м. Маріуполя, добровільно погодилася стати директором закладу окупантів «маріупольскій профєсіональний колєдж фгбоу во «пгту» .

 

Обвинувачувана організувала діяльність коледжу та навчання студентів за навчальними планами освітніх програм російської федерації та здійснює контроль за їх виконанням.

 

З цією метою фігурантка здійснила підбір працівників закладу, які погодилися впроваджувати стандарти освіти держави-агресора та призначила їх на посади", - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

У процесі слідства були зібрані докази злочинної діяльності зловмисниці. Обвинуваченій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану - ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Оперативне супроводження кримінального провадження здійснювали поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора України.

 

Як повідомляла УМ, Екснардепу Рабіновичу оголошено підозру в держзраді.