Українська армія покращує своє положення в районі Роботиного

08:31, 26.08.2023
Українська армія покращує своє положення в районі Роботиного

Нові здобутки українських військ на заході Запорізької області

25 серпня українські війська продовжили контрнаступальні операції поблизу Роботиного на заході Запорізької області. Російські "воєнкори" висловили занепокоєння відсутністю підкріплень і ротації у цьому районі, що сприяло продвиженню українських військ вперед.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ISW.

 

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська досягли невизначених успіхів на напрямках Новоданилівка-Новопокровка (5-13 км на південь від Оріхова) та Мала Токмачка-Очеретувате (9-25 км на південний схід від Оріхова).

 

Один відомий російський "воєнкор" висловив занепокоєння щодо здатності втомлених боями російських військ захистити себе від можливих майбутніх атак з боку України в районі Роботиного (10 км на південь від Оріхова) на тлі заяв про те, що бойові дії перемістилися в південну частину Роботиного. Він стверджує, що багато російських військовослужбовців, які воюють під Роботиним, перебувають на передовій з початку українського контрнаступу і що ці підрозділи борються з нестачею підкріплень на передовій.

 

Це твердження підтверджує оцінку ISW, що російські війська, які воюють на заході Запорізької області, обороняються від українських атак з початку контрнаступу без ротації або значного підкріплення.

 

Як повідомляла УМ, із боєм увійшли у село Роботине Запорізької області українські оборонці із 47-ї бригади й організували евакуацію мирних мешканців, росіяни обстрілюють село із артилерії.