«ПВК Вагнер» стане небезпечнішою після смерті Пригожина - Моравецький

15:38, 24.08.2023
«ПВК Вагнер» стане небезпечнішою після смерті Пригожина - Моравецький

Є побоювання, що "вагнерівці" без "боса" стануть ще небезпечнішими.

Матеуш Моравецький, прем’єр Польщі, боїться, що після смерті Євгенія Пригожина найманців "ПВК Вагнер" контролюватиме безпосередньо Кремль, що зробить їх ще більш небезпечними.

 

Як інформує УМ, про це сказано на портал Onet

 

«Я не буду коментувати, збіг це чи ні», – заявив Моравецький, маючи на увазі авіакатастрофу, в якій, за повідомленнями, загинув Пригожин.

 

«Думаю, поляки здатні відповісти на це самі. Кураторство над групою Вагнера переходить безпосередньо до президента Путіна. Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група Вагнера, яка дислокується в Білорусі, більшою чи меншою загрозою», – додав він.

 

Моравецький також заявив, що, безумовно, під наглядом Путіна група Вагнера буде ще більше використовуватися для провокацій, шантажу, нападів і "всіляких рухів у підриві політики безпеки".

 

Нагадаємо, що в ЄС не мають можливості перевірити інформацію про авіакатастрофу літака ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина в РФ і не хочуть спекулювати щодо наслідків цієї події.

 

У середу ввечері російські ЗМІ та Росавіація повідомили, що у Тверській області розбився літак, серед пасажирів якого був ватажок групи Вагнера Євгеній Пригожин. Повідомляється, що всі 10 людей, які були на борту, загинули, зокрема і заступник Пригожина − Дмитрій Уткін із позивним "Вагнер".

 

У Парижі заявили, що не поспішають з висновками про обставини авіакатастрофи літака з Пригожиним, а глава МЗС Німеччини також закликала не квапитися з висновками і впевненістю, що очільник "вагнерівців" справді загинув.

 

Як повідомляла УМ, Шасі «підвело»: у літак Пригожина була закладена вибухівка.