Прем’єр Фінляндії Орпо у Києві анонсував новий пакет оборонної допомоги

15:12, 23.08.2023
Прем’єр Фінляндії Орпо у Києві анонсував новий пакет оборонної допомоги

Україні надійде важке озброєння та боєприпаси від Фінляндії

Уряд Фінляндії заявив про намір надати Україні 18-й пакет оборонної допомоги, що включатиме важке озброєння та боєприпаси.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві 23 серпня, повідомляє пресслужба глави президента. 

 

За час війни Фінляндія надала Україні 17 пакетів допомоги. За словами Орпо, 18-й пакет допомоги надійде дуже скоро. Уряд має затвердити його наприкінці тижня.

 

Він нагадав, що Фінляндія вже надала Україна допомогу в розмірі 1,7 млрд євро, зокрема, оборонних матеріалів на суму понад 1,2 млрд євро. Цей пакет є таким же за обсягом, що й попередні. Прем'єр зазначив, що Фінляндія є одним з найбільших донорів України з урахуванням розміру країни.

 

"Там є речі, які дійсно необхідні: важке озброєння та боєприпаси", – прокоментував Орпо вміст пакета допомоги.

 

Зеленський подякував Фінляндії за вже надану допомогу і сказав, що новий пакет допомоги буде дійсно необхідним. Орпо також порівняв нинішню війну проти України із зимовою війною Фінляндії.

 

"Фінляндія воювала, так само як зараз воює Україна", – зазначив прем’єр.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони Фінляндії відреагувало на запит України щодо можливості передачі винищувачів Hornet. Він заявив, що Фінляндія вважає дискусію щодо можливості передачі винищувачів Hornet Україні не актуальною.