«Заробив» чотири статті ККУ: так званому віцеспікеру Криму Бобкову оголошено підозру

12:01, 22.08.2023
«Заробив» чотири статті ККУ: так званому віцеспікеру Криму Бобкову оголошено підозру

Віцеспікеру окупаційної влади Криму Бобкову оголошено про підозру за чотирма статтями ККУ. (Фото: Фейсбук СБУ)

 

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру так званому «заступнику голови державної ради» у окупованому Криму.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня повідомила пресслужба СБУ у Фейсбуці.

 

Контррозвідка Служби безпеки зібрала доказову базу на посібника окупаційної адміністрації Криму Володимира Бобкова. Йому повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

 

«Заступник «голови окупаційної державної ради Криму» колаборанта Володимира Константинова, звинувачується у підтримці політики, спрямованої на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, підрив демократичних  процесів та інституцій в Україні.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 року Володимир Бобков займав різні посади у незаконних органах самоврядування у окупованому Криму. Його стрімка «політична кар’єра»  почалася з помічника «члена ради федерації федеральних зборів рф» Сергія Цекова. Вже через місяць колаборант зайняв посаду «голови комітету держради з питань освіти, науки, молодіжної політики та спорту». 

 

З вересня 2019 року – Бобков був призначений вже заступником так званого голови окупаційної державної ради Республіки Крим», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

Задокументовано, що зловмисник постійно поширює наративи кремлівської пропаганди на підтримку дій росії. Зокрема, бере участь у проведенні політичних заходів з підтримки збройної агресії рф проти України.

 

Також у вересні 2022 року на одному з Сімферопольських телевізійних каналів, заснованих окупаційною владою, брав участь у пропагандистському ток-шоу. Тут він закликав до проведення державою-агресором «референдуму» у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях на підтримку легалізації анексії росією тимчасово окупованих територій. 

 

Посібник ворога заявляв, що «кримський федеральний округ» включить у себе Одесу, Дніпропетровськ та Миколаїв, і ці українські міста стануть частиною «новоросійського краю».

 

У ефірі телеканалу Бобков закликав до зміни влади в Україні, ліквідації нашої держави, фізичного знищення керівництва, яке здійснює урядові повноваження.  Висновки лінгвістичних експертиз підтвердили, що висловлювання колаборанта загрожують безпеці, суверенітету та незалежності України.

 

За злочини проти основ національної безпеки України, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Володимиру Бобкову повідомлено про підозру за чотирма статтями  Кримінального кодексу України:

- ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації);

- ч.1. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч.6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

-ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

 

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

 

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України офіційно підозрює колишнього голову забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка у підтримці агресивної політики росії.