Неучасть путіна на саміті БРІКС — знак ізоляції рф на міжнародній арені

08:29, 21.08.2023
Неучасть путіна на саміті БРІКС — знак ізоляції рф на міжнародній арені

Російський лідер уникає міжнародних заходів

Неявка президента Росії Володимира Путіна на саміті БРІКС свідчить про зростаючу ізоляцію рф та обмеженість його можливостей у пересуванні світом. Ця подія викликає враження, що російському лідеру ускладнюється взаємодія з іншими країнами, а також підкреслює його обмежені можливості впливу на глобальну сцену. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

Путін не поїде на саміт БРІКС у Йоганнесбурзі, який відбудеться цього тижні, пише видання. Неучасть російськрасномовно свідчить про ізоляцію Росії та про звуження горизонтів російського лідера, йдеться у публікації.

 

Як пише видання, раніше Путін був людиною, на яку слід звернути увагу. Однак після його вторгнення в Україну світ сприймає його по-іншому. Тепер російський лідер відсутній на світовій політичній арені.

 

Як відомо, у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за участь у схемі депортації українських дітей до Росії. 

 

Довідково. БРІКС – міждержавне об'єднання п'яти держав: Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки.

 

Як повідомляла УМ, наляканий Володимир Путін відмовляється взяти участь у саміті країн БРІКС у Південній Африці, яка відповідно до рішення Міжнародного кримінального суду могла б заарештувати лідера країни агресора.