Київський оазис: на Подолі створили ділянку з луговими травами та квітами, фото

16:18, 16.08.2023
Київський оазис: на Подолі створили ділянку з луговими травами та квітами, фото

У сквері на Подолі створили ділянку з луговими травами та квітами (Фото: сайт КМДА)

На Контрактовій площі у одному із київських скверів за ініціативи Посольства Королівства Нідерландів в Україні посіяли ділянку з луговими травами та квітами.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті КМДА.

 

Зазначається, що у такий спосіб дипломатичне представництво підтримує місто у створенні ділянок із дикоросами в різних районах столиці.

 

Так, на експериментальній ділянці площею близько 70 кв. м посіяли багаторічні квіти, період цвітіння яких липень-жовтень. За необхідності навесні наступного року буде досіяно ще суміші польових квітів.

 

 

Подібні ділянки з дикоросами приваблюють корисних комах, птахів та інших представників фауни міста. У такий спосіб можна підтримувати біорізноманіття в межах міста, кажуть у «Київзеленбуді».

 

У Нідерландах вже тривалий час впроваджуються проєкти зі збереження та відновлення природних територій у межах населених пунктів. Тож у Посольстві сподіваються, що цю практику згодом підтримають й інші міста та селища України, а відтак сталі екологічні проєкти стануть новим етапом співпраці наших держав.

 

Додамо, що в Київській області у лісі біля Переяслава екологи зробили наукове відкриття: знайшли рослину-релікт – бруслину карликову, яку занесли до Червоної книги України.

 

 

А Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило перелік чужорідних видів дерев, відтворення яких в Україні відтепер заборонено.

 

Як повідомляла УМ, «Сонячна» лохина: агровольтаїка на службі українських фермерів-ягідників.