Франція засудила цинізм росіян та ігнорування принципів міжнародного гуманітарного права

16:36, 15.08.2023
Франція засудила цинізм росіян та ігнорування принципів міжнародного гуманітарного права

Російські атаки вкотре були спрямовані на цивільну інфраструктуру, включно з житловими будинками. (twitter.com/francediplo)

Міністерство закордонних справ Франції наголошує, що ракетна атака росії на міста України 15 серпня "засвідчує цинізм і повне ігнорування росією всіх принципів міжнародного гуманітарного права".

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві МЗС Франції на офіційному сайті.

 

«Франція рішуче засуджує нові російські удари, що були завдані сьогодні по Львову й Луцьку на заході України і спричинили загибель трьох людей, а також по містах Дніпру та Краматорську, призвівши до смерті однієї людини.

 

Ці атаки вкотре були спрямовані на цивільну інфраструктуру, включно з житловими будинками, що вкотре засвідчує цинізм і повне ігнорування Росією всіх принципів міжнародного гуманітарного права, які вона безсоромно порушує», - сказано в заяві французьких дипломатів.

 

Наголошується, що Франція продовжить надавати військову підтримку Україні для зміцнення можливостей протиповітряної оборони, а також підтримку українських судів і Міжнародного кримінального суду для боротьби з безкарністю за воєнні злочини.

 

Як повідомляла «УМ», російські загарбники 15 серпня атакували вісім регіонів України, пошкоджені цивільні об’єкти, зокрема житлові будинки, освітні заклади, лікарня та шведський завод у Луцьку.