На часі технічний аудит Музею Голодомору – МКІП

12:12, 15.08.2023
На часі технічний аудит Музею Голодомору – МКІП

МКІП планує провести технічний аудит Національного музею Голодомору.

Технічний аудит Національного музею Голодомору-геноциду найближчим часом планує провести Міністерство культури та інформаційної політики.

 

Як інформує УМ, про це 15 серпня повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час спілкування з журналістами.

 

"Ми зараз хотіли б провести технічний аудит ситуації. Керівництво музею і генеральні підрядники тих робіт, які там здійснюються, отримали завдання передивитися, що конче необхідно було б зараз там зробити. Бо ми не маємо втратити ті кошти, які були вкладені, і ті результати робіт, які були проведені. А саме: проаналізувати, чи були повністю проведені роботи з водовідведення, що дуже важливо перед осінньо-зимовим періодом, передивитися, чи проведені всі роботи з герметизації", - сказав Карандєєв.

 

За його словами, необхідно мінімізувати потреби у витратах, певні роботи законсервувати, а щось довести до завершення та увійти в осінньо-зимовий період.

 

"А далі там вже починати думати, що ми можемо зробити, а що ні. Кошти чималі, і сума, яка була передбачена в бюджеті, сприймається неоднозначно. І тут право за людьми, за тими, хто небайдужий до цієї ситуації. Вони мають сказати своє слово. Якщо громада, якщо суспільство каже почекати, то до цього треба прислуховуватися", - зазначив Карандєєв.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада 13 липня ухвалила рішення про виділення 573 млн 883,3 тисяч гривень для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. За відповідний закон про внесення змін до державного бюджету на 2023 рік (№ 9437) проголосували 312 народних депутатів.

 

Президент Володимир Зеленський ветував виділення цих коштів, пояснивши, що у період повномасштабного вторгнення Росії в Україну такі витрати не є першочерговими.

 

Як повідомляла УМ, «Зацькована» очільниця музею Голодомору отримує зарплатню в 70 тисяч.