Смітник не придатний до обробки та життя: росія хоче перетворити ТОТ на «сіру зону» - Данилов

15:03, 14.08.2023
Смітник  не придатний до обробки та життя: росія хоче перетворити ТОТ на «сіру зону» - Данилов

росія хоче залишити після себе "випалену землю": територію непридатну для життя. (Фото The New York Times)

Жодних планів росії не має щодо відновлення тимчасово окупованих територій України. Мета Кремля - створити "сіру зону", всеросійське сміттєзвалище.

 

Як інформує УМ, про це 14 серпня заявив у Twitter секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

 

"Росія немає жодних реальних планів з відновлення тимчасово окупованих територій України. Реальністю є тільки інформаційна бутафорія. Мета - перетворення ТОТ на "сіру зону" перманентно триваючого екологічного лиха, всеросійське сміттєзвалище, землю непридатну до обробки та життя", - написав він.

 

Неможливість перемогти Україну військовим шляхом обертається намаганнями компенсувати військові неспроможності тактикою "випаленої землі", додає Данілов.

 

Секретар РНБО зазначив, що Росія не планує відновлення роботи підприємств на тимчасово окупованих територіях України з метою їх включення до економічної та енергетичної системи РФ.

 

За його словами, росіяни хочуть ще не зруйновані підприємства довести до критичного стану, в тому числі для можливості використання об’єктів критичної інфраструктури в якості "технологічної зброї" для створення максимальних перешкод наступальним діям Сил оборони України.

 

"Тільки повна деокупація ТОТ - гарантія економічної та соціальної трансформації", - наголосив Данілов.

 

Як повідомляла УМ, Екологію України після війни доведеться відновлювати десятиріччями.