Ворог перекидає десантні війська з Херсонщини на Запоріжжя

10:53, 12.08.2023
Ворог перекидає десантні війська  з Херсонщини на Запоріжжя

Рашисти змінюють стратегію і переміщують свої війська у Запорізьку область

Росіяни через великі втрати перекинули свої десантні війська з Херсонської у Запорізьку область, що може ослабити оборонні позиції Росії на лівому березі Дніпра на півдні України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Британії в Твіттері.

 

Як зазначається, окупанти, ймовірно, передислокували підрозділи повітряно-десантних військ з Херсонської області у напрямку Оріхова Запорізької області. За цю ділянку відповідає 58-а окупаційна армія РФ.

 

Розвідка зазначає, що 70-й та 71-й мотострілецькі полки Росії також виснажені та зазнали великих втрат. Перекидання десантників дозволить окупантам відтягнути полки для відновлення.

 

"Однак передислокація, швидше за все, зробить оборону Росії біля східного берега Дніпра слабшою, де її дедалі більше турбують нальоти українських десантних сил", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, нещодавно Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на російські джерела заявив, що українські сили висадилися на лівому березі Дніпра у Херсонській області та нібито прорвали російську оборону вглиб до 800 метрів.

 

При цьому у Міноборони України пізніше спростували інформацію про нібито прорив ЗСУ.

 

Крім того, ГУР повідомило, що бійці-розвідники батальйону "Шаман" провели операцію на Лівобережжі Херсонської області та знищили підрозділ ракетних військ росіян.

 

Як повідомляла УМ, Українські Збройні Сили (ЗСУ) проводять контрнаступальні операції, що призводять до того, що російські окупанти вимушені переміщати свої війська, які обороняють західну частину Запорізької області.

 

У результаті таких дій українських військових, сили російської армії втратили певну стійкість та ефективність. Це створює можливість для ЗСУ здійснити прорив в цьому напрямку. Відкривається перспектива для українських військових здійснити важливий прорив, що може мати вирішальний вплив на розвиток війни.