Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби - ДБР, фото

11:19, 01.08.2023
Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби - ДБР, фото

До депутатів-"ухилянтів" навідалися в "гості" представники ДБР. (Фото: сайт офісу Генпрокуратури)

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ДБР повідомило про підозру депутатам Київської міської ради.

 

Як інформує УМ, про це 1 серпня повідомили на сайті офісу Генпрокурора.

 

Їм інкриміновано ухилення від несення обов’язків військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України.

 

«За даними слідства, четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу.

 

Вони оформили відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому вони отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування здійснюється  Державним бюро розслідувань за оперативного супроводу СБУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань продовжує перевіряти діяльність та виявляти можливі зловживання і порушеня з боку працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.