В Україні різко зросла кількість смертельних ДТП

14:26, 31.07.2023
В Україні різко зросла кількість смертельних ДТП

Шокуючі цифри: кількість загиблих у ДТП зросла на 15,3% в порівнянні з минулим роком

За першу половину 2023 року в Україні спостерігається збільшення кількості смертельних ДТП. Цьогоріч на 15,3% більше людей загинуло порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ці аварії не стосуються лише водіїв, але й пішоходів, що викликає особливу тривогу.



З січня до червня 2023 року, в результаті дорожньо-транспортних пригод, загинули 1314 осіб, а ще 12 755 людей отримали травми. Патрульна поліція ідентифікувала найпоширеніші причини таких аварій, спрямовуючи увагу на проблемні аспекти та обставини, що спричиняють небезпеку на дорогах. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в асоціації "Укравтопром".

 

Загалом за першу половину 2023 року в ДТП загинуло на 15,3% більше осіб, ніж за аналогічний період минулого року. Кількість травмованих людей збільшилася майже на 43%.

 

За словами патрульної поліції, найпоширенішою причиною смертності в ДТП стало перевищення безпечної швидкості. У таких аваріях загинуло 675 осіб.

 

Через порушення правил маневрування з січня по червень 2023 року загинуло 210 осіб. Це друга найпоширеніша причина смертельних ДТП в Україні.

 

Перехід пішоходів у невстановлених місцях став третьою найпоширенішою причиною ДТП з летальними наслідками. У таких аваріях загинули 92 особи.

 

Найчастіше в ДТП гинули водії та пасажири транспортних засобів (893 особи). Ця ж категорія домінує і серед травмованих (понад 10 тисяч осіб).

 

Як повідомляла УМ, у Святошинському районі Києва під час комендантської години на блокпосту автомобіль збив на смерть нацгвардійця, травмовані ще двоє військовослужбовців.