В Україні воює за ЗСУ та росіян понад 60 екстремістів з ФРН

16:23, 29.07.2023
В Україні воює за ЗСУ та росіян понад 60 екстремістів з ФРН

Політично мотивовані злочинці з Німеччини перебувають на фронті в Україні і воюють за обидві сторони

В Україні беруть участь у бойових діях на обох сторонах фронту 61 німецький екстреміст, пов'язаний зі злочинами та екстремізмом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Welt  із посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

 

Зазначається, що загалом зафіксовано виїзд із ФРН 61 особи, "що має стосунок до екстремізму або політично мотивованих злочинів". 39 осіб залишили Німеччину саме "з наміром брати участь у бойових діях". З них 27 – на російській стороні і 12 на українській. Німецькі правоохоронці мають інформацію, що вони брали участь у бойових діях.

 

За даними МВС, йдеться як про правих, так і лівих екстремістів.

 

Видання наголошує, що насправді набагато більша кількість німців бере участь у війні, зокрема певна кількість колишніх німецьких солдатів приєдналися до Іноземного легіону в Україні, але влада відстежує лише пов'язаних із екстремізмом. 

 

Зазначається, що участь у війні не є протизаконною, якщо добровольці вступають до регулярних збройних сил або рівноцінних добровольчих формувань, а не діють, як найманці. 
 

Як повідомляла УМ, 50-річний японський ґанґстер Харусан з якудза став снайпером,  він приєднався до Грузинського іноземного легіону – одного із найбільших іноземних бойових підрозділів в Україні і захищає її від російських окупантів Грузинський легіон налічує приблизно 1000 військовослужбовців, які відправляються для виконання таємних завдань, включаючи диверсії, засідки та розвідку проти російських загарбників