Голова ДСА Сальніков носитиме браслет і внесе 805 тис грн застави

15:22, 28.07.2023
Голова ДСА Сальніков носитиме браслет і внесе 805 тис грн застави

Главі Держсудадміністрації Сальнікову обрали запобіжний захід заставу на 805 200 грн

Вищий антикорупційний суд встановив голові Державної судової адміністрації Олексію Сальнікову заставу у розмірі 805 200 гривень. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із засідання суду.

 

"Застосувати стосовно підозрюваного Сальнікова Олексія Олександровича 18 листопада 1981 року народження запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 805 тисяч 200 гривень", - ідеться у рішенні судді.

 

У разі внесення застави Сальніков має носити електронний браслет, а також не спілкуватися зі свідками у справі.

 

Варто зазначити, що САП просила призначити для Сальнікова заставу у розмірі 1,07 млн грн. В обґрунтуванні йшлося про те, що зарплата голови Державної судової адміністрації за останні три роки становила понад 3,5 млн грн. Також він декларував наявність готівки на 1 млн грн.

 

Сальніков від себе додав, що обіцяє "не переховуватись, не впливати на свідків і готовий займати проактивну позицію, щоб спростувати всі закиди слідства".

 

Відомо, що у межах досудового розслідування встановлено, що у березні 2023 року голова ДСА України отримав від фізичної особи 7,5 тис. дол. США. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5 тис. дол. США начебто передати суддям за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

 

26 липня Голові Державної судової адміністрації України Олексію Сальнікову повідомили про підозру у хабарництві. 
 

Як повідомляла УМ, детективи  НАБУ спільно з прокурорами САП проводять обшуки в кабінеті голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова, якому закидають підбурювання до хабарництва суддів Верховного суду.