На Київщині запрацювала новітня електростанція

10:59, 25.07.2023
На Київщині запрацювала новітня електростанція

Альтернативне джерело енергії на Київщині.

На території Київської області в Бучанській громаді збудували сучасну сонячну електростанцію — вона розташована у селищі Гаврилівка та живить наносну станцію для місцевих мешканців.

 

Як інформує УМ, пПро це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Бучанської міської ради у Телеграм.

 

Відомо, що проект реалізовано підприємством "Теплокомунсервіс" за підтримки Бучанської міської ради у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Станом на сьогоднішній день електростанція повністю покриває потреби насосної станції.

 

Нагадаємо, що у Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20". За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн.

 

Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради. Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.

 

Як повідомляла УМ, Обміління річки Дніпро в районі Дніпрогесу є критично низьким.