ЗСУ ліквідували командира «Ленінградського полка» Євгена Вашуніна

22:24, 24.07.2023
ЗСУ ліквідували командира «Ленінградського полка» Євгена Вашуніна

Російський полковник-окупант Євген Вашунін знищений на українській землі. (Фото з відкритих джерел)

Захисники України успішно демілітаризували російського полковника Євгена Вашуніна, який командував так званим "Ленінградським полком".

 

Як інформує Україна молода, ліквідацію офіцера-окупанта підтвердило видання «Фонтанка» із посиланням на голову Законодавчих зборів Петербургу Олександра Бєльського у понеділок.

 

За його словами, Вашунін був смертельно поранений 14 липня, коли разом із загоном спробував допомогти окупантам "Шторму", які опинилися в оточенні.

 

Він стверджує, що полковник із групою підтримки висунулися назустріч загону. Їхній рух був помічений українськими військовими і почався бій.

 

Під час зіткнення ЗСУ професійно «відсікли» полковника Вашуніна від однополчан та серйозно поранили.

 

Комполка окупантів нібито намагався самостійно надати собі медичну допомогу, але безуспішно. Згодом він помер від отриманих поранень.

 

Демілітаризованого та денацифікованого російського полковника нині помертно представили до звання "герой російської федерації".

 

"Фонтанка" повідомляє, що "Ленінградський полк" сформований переважно з мобілізованих жителів Петербургу та інших регіонів Північно-Західного федерального округу рф.

 

Як повідомляла "УМ", 11 липня ЗСУ знищили влучним ударом готель «Дюна» на Азовському узбережжі у Бердянську. В готелі мешкало керівництво окупаційних підрозділів рф.