Штурм місцевості з приміською забудовою: британці навчають українських воїнів

13:46, 23.07.2023
Штурм місцевості з приміською забудовою: британці навчають українських воїнів

У рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС інструктори з Великої Британії вчили українців штурмувати і зачищати будівлі.

Інструктори з Великої Британії У межах багатонаціональної навчальної операції “ІНТЕРФЛЕКС” вчили українців штурмувати і зачищати будівлі.

 

Тренування відбувалося на одному з британських полігонів, де реалістично відтворена урбанізована місцевість: кількаповерхові приватні будинки, мініготелі, городи і сади, господарські приміщення, паркани та огорожі.

 

Як інформує УМ, про це 23 липня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

 

Під керівництвом британців військові ЗС України вчилися просуватися уперед, будинок за будинком, правильно обирати позиції для вогневого контролю, застосовувати гранати і дими, рятувати та евакуйовувати поранених, діяти злагоджено в групах.

 

Окрему увагу приділили аналізу ситуації на ділянці фронту. Визначили порядок доповіді командирам, аби ті завжди мали актуальну інформацію та контролювали обстановку на ділянці.

 

Нагадаємо, що окрім військових зі Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії українських армійців готують найкращі інструктори та інструкторки з Австралії, Данії, Канади, Литви, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції.

 

Як повідомляла УМ, новобранці ЗСУ пройдуть навчання у Великій Британії.