В Азовському морі втопився російський штурмовик Су-25

18:08, 17.07.2023
В Азовському морі втопився російський штурмовик Су-25

Азовське море поглинуло російський штурмовик Су-25. (Фото з відкритих джерел)

Штурмовик Су-25 Повітряно-космічних сил рф зазнав катастрофи нібито під час тренувального польоту і впав в Азовське море поблизу міста Єйськ Таганрозької області у понеділок.

 

Як інформує Україна молода, факт падіння бойового літака визнали у штабі Південного військового округу ЗС рф, передає РИА Новости.

 

За інформацією російських окупантів,  попередньою причиною інциденту є відмова двигуна.

 

В оперативному штабі адміністрації Краснодарського краю рф також повідомили, що літак зазнав катастрофи близько 15:00 неподалік узбережжя.

 

"Жертв та руйнувань внаслідок пригоди немає. За наявною інформацією, пілот катапультувався, його оперативно евакуювали рятувальники", — йдеться у повідомленні.

 

Водночас, за даними низки російських Telegram-каналів, пілота хоча й дістали з води, але він помер дорогою до лікарні.

 

Пізніше глава Єйського району Кубані підтвердив, що пілота не вдалося реанімувати.

 

Зауважимо, що броньований штурмовик Су-25 "Грач" (за кодифікацією НАТО - Frogfoot, "Жаб'яча лапка") призначено для підтримки сухопутних військ над полем бою за прямої видимості цілі, а також знищення рухомих і нерухомих наземних об'єктів із заданими координатами і малошвидкісних повітряних цілей.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно винищувач МіГ-31 демілітаризувався над акваторією Авачинської затоки на російській Камчатці.