МОН рекомендує: студенти з 1 вересня мають шанс навчатися очно

10:34, 13.07.2023
МОН рекомендує: студенти з 1 вересня мають шанс навчатися очно

Міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв’язку з поновленням навчання в аудиторному форматі,

Університетам та коледжам Міністерство освіти та науки України рекомендує з 1 вересня перейти на очне навчання.

 

Як інформує УМ, відповідний документ опублікований на сайті Освіта.ua.

 

Зазначається, що епідемія COVID-19, а потім і збройна агресія російської федерації призвели до незаперечного зниження якості освіти, пов’язаного з відсутністю ефективного зворотного зв’язку з викладачами, великим обсягом домашніх завдань, технічними проблемами, недостатнім забезпеченням здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп’ютерною технікою, браком спілкування, відсутністю здобуття дієвого практичного досвіду тощо.

 

«З огляду на зазначене рекомендуємо закладам вищої і фахової передвищої освіти з 01 вересня 2023 року максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів», — ідеться в листі.

 

В МОН наголосили, що ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які перебувають у зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

 

Протягом літа керівництву закладів освіти пропонують прийняти максимальні зусилля для облаштування укриттів у вишах, щоб повернутися на очне навчання.

 

Як повідомляла УМ, Національний тест-2023: більшість вступників обирають історію України.