Франція надасть Україні системи ППО та артилерію

20:24, 09.07.2023
Франція надасть Україні системи ППО та артилерію

На фото: міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна

У Парижі заявили, що незабаром посилять військову підтримку України і вже готують нові поставки допомоги.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна в інтерв'ю RFI.

 

"Франція неодноразово стверджувала, що буде підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно для того, щоб вона могла забезпечити законний захист своєї незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ніхто не повинен сумніватися в нашій рішучості виконати це зобов'язання", - зазначила вона.

 

За її словами, допомога, яку надає Франція Україні, спрямована на те, щоб забезпечувати потреби, що були сформульовані Києвом. В першу чергу йдеться про допомогу Україні в захисті від російської агресії, зосереджуючи особливу увагу на протиповітряній обороні й артилерії.

 

"Ця підтримка продовжуватиметься та посилюватиметься.  Готуються нові поставки військової допомоги з метою постійного врахування найнагальніших потреб, висловлених Україною", - запевнила Колонна.

 

Зокрема, мова йде про зміцнення потенціалу України в довгостроковій перспективі, а також, як пояснила міністерка, надання достатньо потужних можливостей, щоб запобігти будь-яким новим спробам агресії Росії в майбутньому.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у червні після зустрічі з президентом Франії Емманюелем Макроном анонсував рішення про підготовку українських пілотів винищувачів.  Президенти доручили міністрам оборони своїх країн з урахуванням паралельних консультацій зі США та іншими зацікавленими країнами спільно напрацювати офіційне рішення щодо конкретних обсягів і механізму підготовки українських пілотів бойових літаків, "коли це буде доцільно для Повітряних сил Збройних сил України".

 

Як повідомляла УМ, президент Франції Еммануель  Макрон, заявив, що країни Заходу активізують постачання військової допомоги Україні, щоб допомогти контрнаступу українських Збройних сил.