Німеччина з острахом ставиться до членства України в НАТО і намагається відтермінувати

07:25, 09.07.2023
Німеччина з острахом ставиться до членства України в НАТО і намагається відтермінувати

Німеччина готується заблокувати заявку України на членство в НАТО

Німеччина на саміті у Вільнюсі, що пройде 11-12 липня, планує ініціювати відтермінування вступ України  до НАТО, оскільки побоюється, що цей крок може призвести до війни Альянсу з Росією.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Telegraph

 

За словами співрозмовника Telegraph в НАТО, Берлін скористається самітом Альянсу у Вільнюсі, щоб закликати зосередитися на гарантіях безпеки для України, а не на пропозиціях про членство в Альянсі.

 

«Берлін стримано ставиться до перспективи запропонувати Україні негайне членство (в НАТО – ред.). Потрібен час для розробки гарантій, які, по суті, заблокують членство...Берлін не хоче, щоб Володимир Путін потенційно тестував статтю 5», – йдеться в повідомленні.

 

Згідно зі статтею 5 Північноатлантичного договору, якщо будь-яка з держав–членів НАТО стане жертвою збройного нападу, усі інші члени Альянсу вважатимуть цей акт насильства збройним нападам на них усіх і вживатимуть заходи, які вважатимуть необхідними, щоб допомогти країні НАТО, на яку скоєно напад.

 

Як повідомляла УМ, Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час спільного брифінгу з президентом Володимиром Зеленським завив, що Україна заслуговує бути членом НАТО.

 

Раніше Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена зараз запросити Україну до НАТО, навіть якщо членом Альянсу Україна стане після закінчення війни.

 

Джо Байден заявив, що питання про приєднання України до НАТО може бути розглянуте лише після закінчення війни.

 

Міністр оборони Олексій Резніковпереконаний, що Україна зможе стати членом НАТО, позаяк через наявність успішного досвіду протистояння РФ країни Альянсу самі зацікавлені, щоби Україна приєдналася до них.