Львів атаковано 10 «Калібрами»: є загиблі, поранені, значні руйнування

09:43, 06.07.2023
Львів атаковано 10 «Калібрами»:  є загиблі, поранені, значні руйнування

Наслідки нічної атаки на Львів. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Крука)

Російські терористи атакували ракетами "Калібр" місто Львів у ніч на 6 липня. Повітряні сили знищили сім із десяти крилатих ракет, які випустили по Україні.

 

Як інформуємо, про це 6 липня повідомили ПС ЗСУ у Telegram.

 

«Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет "Калібр". Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Зенітні ракетні підрозділи та авіація Повітряних Сил змогли знищити сім із десяти крилатих ракет "Калібр".

 

У результаті атаки є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів. 

 

Повітряні сили назвали удар росіян по мирному місту терактом і наголосили, що Україні потрібні винищувачі F-16.

 

У свою чергу голова обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що через ракетний удар по Львову постраждали 34 людей,

 

«Підтвердили загибель чотирьох людей. На момент влучання усі вони перебували в будинку. Співчуття рідним. Постраждали 34 людини», – написав він у Телеграм.

 

За його даними, пошкоджені близько 30 будинків та понад 50 автомобілів.

 

«Уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих. Також унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих немає», – додав Козицький.

 

Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих та дев’ятьох поранених внаслідок ракетного удару по житловому будинку у Львові на початку доби 6 липня. Рятувальні роботи тривають.

 

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вночі атакували Львівщину ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід.

 

Як повідомляла УМ,  рашисти вдарили по Херсону та Чернігівщині: є загиблі й поранені.