Колаборант намагався викрити партизанів на Запоріжжі – СБУ

11:20, 05.07.2023
Колаборант намагався викрити партизанів на Запоріжжі – СБУ

Затримано зрадника, який шпигував за проукраїнськими партизанами на окупованих територіях Запорізької області. (Фото: Фейсбук СБУ)

Служба безпеки затримала у Києві колаборанта, який входив до складу окупаційного «головного управління мвс рф в Запорізькій області».

 

Як інформує УМ, про це повідомили в пресцентрі СБУ у Фейсбуці.

 

«Зловмисником виявився мешканець Маріуполя, який після початку повномасштабного вторгнення росії переїхав до окупованого на той час Мелітополя.

 

Там він почав співпрацювати з рашистами, за що наприкінці квітня 2022 року його призначили «поліцейським патрульно-постової служби» місцевого підрозділу окупаційного «мвс рф».

 

На цій «посаді» зловмисник брав активну участь у каральних рейдах російських загарбників проти учасників руху опору в регіоні», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

Встановлено, що колаборант отримав вказівку виявляти місця перебування представників українського підпілля для проведення подальших облав. Зокрема, ворога цікавив рух під назвою «Жовта стрічка».

 

У липні 2022 року колаборант, розуміючи невідворотність покарання за вчиненні злочини, вирішив «звільнитися» з лав псевдоустанови і переїхав на підконтрольну Україні територію.

 

За даними слідства, зловмисник як переселенець прибув до Києва, де намагався переховуватись від правосуддя у своїх знайомих.

 

Під час проведення комплексних заходів співробітники Служби безпеки та Національної поліції встановили його місцезнаходження і затримали.

 

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

 

Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

 

Як повідомляла УМ, затримано зрадника: «готував» ракетний удар по будівлях СБУ та оборонного заводу у Миколаєві.