На Закарпатті та Галичині викрили нові схеми для ухилянтів

17:55, 01.07.2023
На Закарпатті та Галичині викрили нові схеми для ухилянтів

Ухилянти від армії платили по 12 тисяч доларів за перевезення за кордон

У Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях України СБУ викрили нові схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон. За ці послуги ухилянти платили до 12 тисяч євро.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

 

СБУ затримала у західних регіонах 16 осіб, причетних до організації нелегальних "трафіків". Вони пропонували військовозобов'язаним допомогти виїхати за кордон за допомогою підроблених довідок в обхід контрольно-пропускних пунктів.

 

Закарпатська область

Правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на нелегальній міграції до країн ЄС. До його складу входило 12 осіб. Вони підвозили своїх клієнтів за декілька кілометрів до кордону, а далі пішки йшли лісовими стежками. Під час обшуків у фігурантів знайшли незареєстровану стрілецьку зброю з набоями та бойову гранату РГД.

 

Івано-Франківська область

Канал втечі за кордон організували четверо місцевих жителів. Вони займалися виготовленням фіктивних довідок про непридатність. На підставі підробок ухилянтів вивозили за кордон.

 

Тернопільська область

Там СБУ викрила групу, яка за гроші включала ухилянтів до списків підприємства, яке нібито здійснювало міжнародні перевезення. Чоловіки отримували можливість незаконно виїхати за кордон. Частина їх клієнтів навіть не мали водійських посвідчень. Усім фігурантам справ оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми.

 

Як повідомляла УМ, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану, чекає покарання.