Окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС − ГУР

09:41, 30.06.2023
Окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС − ГУР

Персоналу, що залишається на станції, росіяни дали вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».

Запорізьку атомну станцію російські окупанти почали поступово залишати. Низка працівників ЗАЕС також отримали вказівку виїхати зі станції до 5 липня, повідомляє Головне управління розвідки.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня повідило ГУР у Telegram.

 

«За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян.

 

Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з "Росатомом". Згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня», - сказано в повідомлені ГУР.

 

Загарбники радять виїжджати на територію тимчасово окупованого Криму.

 

Розвідка повідомляє, що вже виїхали на півострів начальниця юридичного відділу Манцурова, головний інспектор Штатський та заступник керівника станції із забезпечення Губарев.

 

Також ГУР підкреслює, що на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

 

Водночас персоналу, який залишається на станції, за даними розвідки, окупанти дали вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну".

 

Як повідомляла УМ, ситуація навколо Запорізької АЕС стає все більше небезпечною.