Генерал Наєв закликає жителів виїхати з прикордонних районів Сумщини

12:32, 29.06.2023
Генерал Наєв закликає жителів виїхати з прикордонних районів Сумщини

Жителі Сумщини чи не щодня потерпають від ворожих обстрілів

Жителям Сумщини, зокрема Північної операційної  зони, радять виїхати у більш безпечні регіони через постійні обстріли.

 

Як інформує Україна молода, про це в Телеграмі  повідомляє пресслужба командування об’єднаних сил ЗСУ.

 

Прикордоння Сумщини потерпає від постійних обстрілів з боку ворога. Абсолютну більшість жертв та постраждалих об’єктів складають саме місцеві мешканці, приватні будинки та цивільні установи. 

 

Писарівка, Білопілля, Юнаківка – назви цих населених пунктів з прикрою періодичністю з’являються у щоденних зведеннях. 

 


Ворог з незрозумілою наполегливістю майже щодня тероризує територію Сумщини особливо не обираючи методи – росіяни ведуть вогонь з РСЗВ, артилерії та наносить удари з повітря керованими авіаційними боєприпасами. Одна з таких бомб розвалила дитячий садок в селі поблизу кордону.

 

«Сумський напрямок залишається найбільш небезпечним у Північній операційній зоні. Прикордонні населенні пункти щодня потерпають від ворожих обстрілі. Ворог гатить з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню. Перебуваючи в одному з населених пунктів, особисто переконав одну родину місцевих мешканців терміново виїхати, тому що була безпосередня небезпека. Наразі закликаю всіх громадян, які мешкають у прикордонних районах Сумщини виїхати», – повідомив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 


У цей час військовослужбовці Сил оборони України надійно утримують свої позиції і займаються щоденною бойовою роботою. Чим ближче до кордону, тим більша щільність ворожих обстрілів. 

 

За словами командувача, акумулювання зусиль усіх державних структур у такий ситуації – найбільш ефективний шлях долання наслідків російських обстрілів. 

 

«Влада на місцях знає алгоритми і шляхи евакуаційних заходів. Для цього є все. Закликаю всіх, будь ласка, виїжджайте для того, щоб зберегти своє життя! А Сили оборони продовжать боронити українську землю», – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

В той час на позиціях Сил оборони воїни готові дати відсіч ворогові, буквально випромінюючи оптимізм.

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала проінспектували готовність підрозділів ЗСУ до оборони півночі.