Заколот Пригожина: путін винагородив військових

15:51, 27.06.2023
Заколот Пригожина: путін винагородив військових

Заколот на росії продемонстрував слабкість режиму путіна.

Диктатор владімір путін помпезно винагородив у Кремлі російських військових, які за версією пропаганди, нібито «зупинили заколот вагнерівців».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ у вівторок.

 

Зазначається, що господар Кремля 27 червня зібрав російських військових, щоб виступити перед ними.

 

У своєму зверненні до військовослужбовців російський диктатор заявив, що вони "фактично зупинили громадянську війну, діяли чітко і злагоджено".

 

Він також констатував, що загиблі 24 червня російські льотчики "з честю виконали свій обов'язок".

 

І додав, що "рішучість і мужність" російських військових, як і "консолідація суспільства", "відіграли вирішальну роль у придушенні заколоту".

 

Тоді як глава Росгвардії Віктор Золотов заявив, що його силовій стрктурі з'явиться важке озброєння, танки. За його словами, це питання обговорили з путіним. Прикметно, що Міноборони рф нещодавно повідомило, що ПВК "Вагнер" готується віддати своє важке озброєння збройним силам РФ.

 

Золотов також заявив, що вони "знали, що переможуть", а "Москву заколотники не взяли б".

 

При цьому йому також примарилось, що заколот найманців "був інспірований Заходом і наклався на амбіції Пригожина".

 

За даними російських провоєнних медіа та телеграм-каналів, унаслідок заколоту "вагнерівців" загинуло від 13 до 20 осіб.

 

Армія росії також зазнала втрат у техніці: за даними "Важных историй", це три вертольоти Мі-8 радіоелектронної боротьби, один транспортний Мі-8, і два ударні вертольоти Ка-52 і Мі-35М, а також літак-командний пункт Іл-22М і два броньовика КамАЗ і "Тигр". ПВК "Вагнер" втратили два УАЗи, один КамАЗ і броньовик "ВПК-Урал".

 

Разом з тим, за підрахунками нідерландського проєкту Oryx, під час заколоту "вагнерівці" збили літак Іл-22М та шість гелікоптерів армії РФ.

 

Напередодні путін визнав загибель російських льотчиків під час заколоту, але якихось гучних заяв з цього приводу не робив. Диктатор зібрав нараду за участю керівників силових відомств, але на ній він лише подякував їм за нібито "придушення" заколоту найманців "ПВК Вагнер". Ще й подякував і самим "вагнерівцям" − нібито за те, що "не пішли на братовбивче кровопролиття" і назвав їх воїнами росії.

 

Якщо коротко, то путін дякує воїнам росії за те, що вони не перейшли межу і не допустили кровопролиття, але вбили військовослужбовців росії, а ті, у свою чергу, мужньо виконали свій обов’язок і не допустили заколоту….

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вагнер» здав назад. Чому провалився заколот на росії.