Погрози розправи з родинами очільників «Вагнера» вплинули на провал бунту - The Telegraph

16:27, 26.06.2023
Погрози розправи з родинами очільників «Вагнера» вплинули на провал бунту - The Telegraph

Тепер стає зрозуміло чому так несподівано пригожинські банди передумали "брати" москву.

Російські спецслужби, у першу чергу ФСБ, погрожували завдати шкоди сім’ям ватажків "Вагнера" перед тим, як Євген Пригожин відійшов від Москви.

 

Як інформує УМ, про це повідомили  джерела британських спецслужб пише The Telegraph.

 

Як зазначається, сили найманців налічували лише 8 000 бійців, а не 25 000, як заявлялося, і що вони, швидше за все, зазнали б поразки в будь-якій спробі взяти російську столицю.

 

Згідно з інформацією від джерел видання, Володимир Путін спробує асимілювати солдатів "Вагнера" в російську армію, при цьому усунути їхніх колишніх лідерів.

 

Західні видання припускають, що саме це стало причиною, чому Пригожин відкликав "похід на Москву", і розвернув своїх найманців до польових таборів.

 

Проте досі залишається незрозумілим про те, яку формальну угоду було укладено і чи була вона взагалі. А також відкрите питання, чи буде Сергій Шойгу, міністр оборони Росії, понижений у посаді або звільнений, як того вимагав Пригожин перед початком "рейду" вагнеровців.

 

Кремль заявив, що солдати "Вагнера", які не брали участі в перевороті, будуть прийняті до складу російських сил оборони, стверджуючи при цьому, що ті, хто не брав участі, більше не будуть переслідуватися.

 

Як повідомляла УМ, Пригожин прорахувався: кримінальна справа не закрита, місце його перебування – невідоме.